De ideale yogales? Die bestaat niet!

07-07-2019

Welke yogavorm past bij jou?

De ideale yogales bestaat niet omdat je je elke dag anders voelt en je lichaam andere behoeften heeft. Soms heb je meer nood aan beweging, activatie (yang). Soms heb je juist meer rust en ontspanning nodig (yin). Of een combinatie. Soms wil je erop uit soms, heb je behoefte aan die veilige cocon. Of soms heb je specifiek lichamelijk of mentaal probleem dat je wil aanpakken. 
De ideale yogales bestaat wel omdat je je les zo kan aanpassen naargelang wat je nodig hebt. De lengte van de les, de intensiteit, de moeilijkheidsgraad; jij bepaalt. Er zijn altijd genoeg opties om die houdingen te doen, die je aankan of waar je zin in hebt. Daarom vind ik het belangrijk om voor een privéles eerst een verkennend gesprek te voeren, zodat we beiden er het meest kunnen uithalen. Kom je naar een groepsles, lees dan even verder om je alvast te helpen een keuze te maken.

Yin Yoga

In yin zoeken we de stilte op, de de ontspanning van de spieren, de diepe stretch van de bindweefsels, de beweging van onze geest.
Yin is een overgave waarbij we de weerstand van lichaam en geest proberen loslaten.
Yin maakt los, soepel en zachter.
Met de juiste ondersteuning kunnen we langer in een houding blijven zodat we maximaal kunnen ontspannen en loslaten. 

Hatha Yoga

In hatha gaan we door het uitvoeren van asana's werken aan onze kracht. Dit vergt dus een zekere inspanning.We gaan statische houdingen afwisselen met series zoals de zonnegroet en ook ademhalingsoefeningen komen aan bod. De les eindigt met een deugddoende ontspanning. 

Stressless Yoga

Ervaar je veel stress? Zit je in een burn-out?Kan je moeilijk ontspannen?Ontdek wat yoga voor je kan doen.In een zachte yoga-flow met aandacht voor je ademhaling verlagen we de stress. Je leert ook oefeningen die je thuis kan doen bij acute stress en om te ontspannen. 

Outdoor Yin/yang Yoga

Een heerlijk ontspannende yogales midden in het groen. Steeds afwisselend met de seizoenen,

Een leuke mix van Dynamische hatha en rustige Yin yoga.We eindigen met een mindful meditatie.